Home > Computer Won T > Computer Won't Boot From First Time With Radeon 5970 Installed

Computer Won't Boot From First Time With Radeon 5970 Installed

Rules and Policies FAQ Moderation Source Code License BOINC Applications Server status Language Copyright © 2016 [email protected] Could cause data corruption issues in a long run. Your motherboard won't let it boot up because it thinks the fan/pump is not spinning. The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling Computer won't boot with H100 installed... weblink

Stay logged in tonymacx86.com Home Forums > Installation > Snow Leopard Desktop Support > Home Buyer's Guide Installation Guide Forum Create New Post The Build Buying Advice Desktop Compatibility General Hardware Reset bios. BTW, if you figured out the problem, consider posting an answer to close the loop. Just F2 and F12.

i disabled only one of them, and that seems to bypass the bsod and made the card functional ( with or without performance loss, no input. ).After I updated to win7, Still nothing. Probably the roll back option is not available then...

i would try and boot of windows install cd and try a windows recovery if it wont boot into last know good config. Use any compatible parts from your old build to test against the new mobo (is it the same gen cpu? Quote: Originally Posted by Arctic_Wolf Otherwise, the fact that your system is booting with your stock cooler in place with that being connected to the CPU_Fan Header would tend to indicate and you know how is filing if you fall on that way OK, just lets on point...

My one concern is that the PSU is not powerful enough for my components. Thanks for your reply. Hope you have some luck with it. http://newwikipost.org/topic/UODlviZ2Obo1GivO4WUWfmJNrZh0wlkM/Computer-wont-start-after-upgrading-to-ATI-5970.html If you have the cd drivers you could try those.

I randomly chose MacPro 4,1 during install and had to customize my own iBoot when I had to do my time machine restore.) Themes: Chameleon RC5 Default (very basic and looks If I push the power button, the pc will go to sleep and if I push it again, it will wake up. I figured a system with stats like mine should do better then that so I decided to look into the drivers for the AMD graphics card. Now I have the minor bug of my mouse pointer blowing up to double size, which is a bios error apparently with F3...I'm just a little too scared to flash it

Did the Corsair fans spin when you had those connected to the pump unit and it didn't start? https://www.tonymacx86.com/threads/dell-studio-xps-9100-with-ati-radeon-hd-5970-install-guide.5167/ I am uncomfortable about students taking pictures of the blackboard, because I don't like appearing in them Storing Enum values as Strings in DB How do modern game engines achieve real-time It's possible that the pins in the H100's molex connector have been pushed out of place, causing a problem. If you get it running download Memtest which is a free utility that will test the ram for you in case its an intermittent fault.

I have purchased and received a new XFX HD 5970 Black Edition 2GB, since I thought that i have damaged maybe the first HIS HD 5970 card. have a peek at these guys The post was probably shorting some bits on the back of the motherboard. My next suspect would be the RAM. From a cold start, or any restart after changing BIOS settings, it would give three beeps (video problem) and then refuse to POST.

Yes, my password is: Forgot your password? I recently built a system using Tech Report's guide (which is great by the way), and it happens to be the first I have ever built. The computer completely locks up, I can't move the mouse etc, and can't even restart using the buttons on the front (these work otherwise). check over here I had this issue a few years ago with my first system and a bios update fixed it.PS.

Boot Repair. Poro View Public Profile Find all posts by Poro #4 11-07-2011, 01:47 PM Arctic_Wolf Registered User Arctic_Wolf's PC Specs Arctic_Wolf's PC Specs MotherboardGigabyte GA-Z68X-UD5-B3 ProcessorIntel i7 2600K Sandy Bridge So, maybe this had something to do with my problems?It was most likely that.

The time now is 08:29 AM. -- Corsair Memory ---- Black Red ------ Child of Black Red -------- Corsair Black -- English (US) -- German (3.8.4) -- Portuguese (3.5.2) Contact Us

Did the Corsair fans spin when you had those connected to the pump unit and it didn't start? i7-6700K ~ Asus Z170I Pro Gaming ~ 16GB Corsair DDR4-2400 ~ Gigabyte Windforce 3X 7950 3GBNoctua NHU9S ~ Corsair Obsidian 250D ~ Corsair RM650X ~ Crucial MX100 512GBSMSL M3 ~ Sennheiser Seems like there's a problem with the power circuitry of the pump? I had a choice of two screws that fit into the raised screw holes for the case, and I chose the smaller and apparently incorrect ones.

Where did my files go? Reboot using the hard drive (no iBoot boot disk). same problem, but I'm do upgrade from XP SP1 to SP2 and after all clean all pc with compress air and sort of all cable in nice , you know how http://codecreview.com/computer-won-t/computer-won-t-boot-after-adding-second-gpu.html If yes, have you tried connecting it to the PWR_FAN Header (that maintains a constant voltage), or a SYS_Fan Header for example?

Perhaps swapping them out, putting the stock fans back on, and a firmware reset of the H100's unit might clear it up for you?? Some notes: - In my setup the Ethernet is connected to a GigE switch however the Realtek R1000SL driver kept linking up at 100Mbit. Full Review ViewSonic VX2757-MHD 27-inch 1080p Gaming Monitor with 2ms, VGA,... The message reads that there is no sufficient power plugged in the VGA card, please refer to the quick start guide/settings guide.

Wrong mv command. When did Batman’s leather thong get teeth marks in it? If I remove it's connections and connect a generic fan to the CPU_FAN slot, it will boot. I went to their website and used their tool to download the best driver for my system.

Top guyperson Gerbil In Training Topic Author Posts: 8 Joined: Fri Dec 18, 2009 4:37 pm Re: Computer won't boot first time, fine second time Quote #9 Sat Dec 19, The card has never been used, this is the first time i used it, the card is not modified. Claggy Joined: 29 Dec 06 Posts: 559 Credit: 2498337 RAC: 165 Please post your Boinc 31 Aug 2013 16:00:55 UTC Message 118576 in response to message 118575 (moderation: ) Please post Run kext utils to update cache and permissions.

From looking into it I concluded that the power supply was not holding its initial "juice" for a "Cold" start up (meaning its been sitting there for a good number of Hard to tell now but glad its all sorted out Top Display posts from previous: All posts1 day7 days2 weeks1 month3 months6 months1 year Sort by AuthorPost timeSubject AscendingDescending Post Reply Add DTGP method under Device PCI0. cala_01Aug 6, 2012, 12:41 AM Also try to roll back on the drivers you had before the problem.

Thanks a Lot and sorry for my Bad english i am German mjt123 Joined: Dec 1, 2010 Messages: 4 Dec 1, 2010 at 11:52 PM #6 mjt123 Joined: Dec 1, Can I travel with cremated remains (father's ashes) from USA to India?